Christine Nord - Karriärcoach

Jag brinner för att alla ska få möjligheten att hitta ett arbete som känns meningsfullt. Min passion är att inspirera och coacha individer som vill upptäcka sina styrkor, sin potential och sina värderingar för att sedan skapa en meningsfull karriär som matchar detta. 

Jag har själv gjort en ordentlig förändringsresa från att leva utifrån andras förväntningar och krav till att hitta min egen väg och våga ta steget till att driva eget företag där jag får fokusera på det som verkligen känns meningsfullt för mig! 

christine nord

Där min resa började

För några år sedan levde jag ett liv som gick i full fart där jag inte ägnade så mycket tid till att lyssna till mina egna känslor och behov. Jag hade utbildat mig och skaffat jobb som passade utbildningen utan att riktigt känna efter vad jag egentligen ville. Jag jagade bekräftelse i prestationer och hade svårt att "bara vara" i mig själv.

Jag hade precis blivit befordrad till min första chefsposition och trivdes otroligt bra på jobbet. Det var åtminstone vad jag intalade mig själv, men jag hade alldeles för länge blundat för signalerna och istället för att sakta ner så lade jag in en högre växel och körde på ända till den dagen min kropp slutade fungera. En panikångest-attack tog mig till akuten där det konstaterades att det inte var några fysiska fel med mig - jag upplevde att jag inte kunde andas men jag hade fria luftvägar och väl fungerande organ. Efter detta blev inget sig likt igen, och det är jag mycket tacksam för idag.

certifierad-coach.JPG

Vägen till att hitta vad som är ett meningsfullt arbete för mig

Vägen till där jag är idag har varit allt annat än enkel. Jag blev efter denna händelse sjukskriven för stressreaktion och blev senare diagnosticerad för utmattningssyndrom. Efter några månaders sjukskrivning gjorde jag några väldigt ambitiösa försök i att låtsas som om ingenting hade hänt så att jag kunde återgå till mitt vanliga liv och jobb. Men tillslut fick jag kontakt med en karriärcoach som hjälpte mig att hitta tillbaka till mina drivkrafter, till min passion och mina styrkor. Med hjälp av henne så klarnade många av mina orosmoln och alla olika drömmar och förhoppningar jag bar på blev till tydliga mål och planer.

Jag återupptäckte att jag hade en dröm om att jobba med att utveckla, utbilda och coacha andra människor, jag hade bara hamnat på villospår! Med hjälp av min coach skapade jag möjligheter för mig själv att ta små steg i rätt riktning och tillslut hade jag tagit tjänstledigt, bokat ett flyg till San Francisco och kommit in på en coachutbildning!

Där jag är idag

Idag jobbar jag med det jag älskar mest. Jag känner genuint att mitt liv och mitt arbete har en mening och att jag fyller mina dagar med det som är viktigt för mig. Jag jobbar nu med det som ger mig energi och där jag får använda mig av mina styrkor och min kompetens på bästa sätt. Jag lyssnar till min egen kropp och ger den vad den behöver i form av både utmaningar och återhämtning.

Mina erfarenheter av att vara vilse i karriären och att längta efter en djupare mening använder jag nu för att hjälpa mina klienter på liknande livsresor. Jag vet hur det är att vara ambitiös och aldrig nöja sig utan att hela tiden jaga efter nästa prestation. Jag vet också vad det krävs för att ta sig ur detta och det vill jag använda för att hjälpa dig vidare! 

Är du nyfiken på att lära känna dig själv bättre och utforska hur du kan skapa ett liv med mer mening, närvaro och glädje? Hör av dig till mig så har du redan tagit första steget!

Min utbildning

  • Diplomerad Coach, Leapfrog 2016
  • Certifierad Normingenjör, Add Gender 2016
  • Coaching och handledning i arbetslivet, 15hp, Örebro Universitet 2016
  • Genusvetenskap 15hp, Stockholms Universitet 2014
  • Magisterexamen Personal- och arbetsvetenskap, Linköpings Universitet 2009

Följ mig på instagram för mer inspiration

Ladda ner min guide om du är nyfiken på att ta första steget till en mer meningsfull karriär: