Christine Nord - Karriärcoach

Jag jobbar för att alla ska få möjligheten att hitta ett arbete som känns meningsfullt. Det arbete som är meningsfullt för mig är att inspirera och coacha dig som vill utforska dina styrkor, din potential och dina värderingar för att skapa en karriär som matchar och låter dig utveckla detta. 

Jag har själv gjort en ordentlig förändringsresa från att leva utifrån andras förväntningar och krav till att hitta min egen väg och våga ta steget till att driva eget företag där jag får fokusera på det som verkligen känns meningsfullt för mig! 

windoww.jpg

Där min resa började

För några år sedan levde jag ett liv som gick i full fart där jag inte ägnade så mycket tid till att lyssna till mina egna känslor och behov. Jag hade utbildat mig och skaffat jobb som passade utbildningen utan att riktigt känna efter vad jag egentligen ville. Jag jagade bekräftelse i prestationer och hade sällan tid till återhämtning.

Jag hade precis blivit befordrad till min första chefsposition och trivdes otroligt bra på jobbet. Men jag hade alldeles för länge blundat för den ohållbara stress jag och flera med mig upplevde på arbetsplatsen, istället för att sakta ner så ökade jag tempot och pressade på ända till den dagen min kropp inte orkade längre. En panikångestattack tog mig till akuten där det konstaterades att det inte var några fysiska fel med mig - jag upplevde att jag inte kunde andas men jag hade fria luftvägar och väl fungerande organ. Jag minns att läkaren frågade: Hur har du det på jobbet egentligen? Efter detta blev inget sig likt igen, och det är jag mycket tacksam för idag.

flower.jpg

Vägen till att hitta vad som är meningsfullt för mig

Vägen till där jag är idag har varit allt annat än enkel. Det som blev vändpunkten för mig var när jag fick jag kontakt med en karriärcoach som hjälpte mig att hitta tillbaka till mina drivkrafter och mina styrkor. Med hjälp av henne så klarnade många av mina orosmoln och de drömmar och förhoppningar jag bar på blev till tydliga mål och planer.

Jag återupptäckte att jag hade en dröm om att jobba med att utveckla, utbilda och coacha andra människor. Med hjälp av min coach skapade jag möjligheter för mig själv att ta små steg i rätt riktning och tillslut hade jag tagit tjänstledigt, bokat ett flyg till San Francisco och kommit in på en coachutbildning!

christine.jpg

Där jag är idag

Idag känner jag genuint att mitt liv och mitt arbete har en mening och att jag fyller mina dagar med det som är viktigt för mig. Mitt jobb ger mig energi och låter mig använda mina styrkor och min kompetens på bästa sätt. Jag lyssnar till min egen kropp och ger den vad den behöver i form av både utmaningar och återhämtning.

Mina erfarenheter av att vara vilse i karriären och att längta efter en djupare mening använder jag nu för att hjälpa mina klienter på liknande livsresor. Det jag varit med om motiverar mig att skapa ett mer hållbart arbetsliv där du får utrymme att utvecklas. Jag vet hur det är att vara ambitiös och aldrig nöja sig utan att hela tiden jaga efter nästa prestation. Jag vet också vad det krävs för att ta sig ur detta och det vill jag använda för att hjälpa dig vidare! 

Är du nyfiken på att lära känna dig själv bättre och utforska hur du kan skapa ett liv med mer mening, närvaro och glädje? Hör av dig till mig så har du redan tagit första steget!

Min utbildning:

Diplomerad Coach, Leapfrog 2016
Certifierad Normingenjör, Add Gender 2016
Coaching och handledning i arbetslivet, 15hp, Örebro Universitet 2016
Genusvetenskap 15hp, Stockholms Universitet 2014
Magisterexamen Personal- och arbetsvetenskap, Linköpings Universitet 2009