Skapar min drömkarriär

kaffekopp.jpg

Jag vill leva som jag lär.

Att inspirera mina klienter till att våga följa sina drömmar och skapa meningsfulla karriärer innebär att jag själv vill och måste vara öppen för att kontinuerligt reflektera över hur jag trivs med mitt jobb och min arbetssituation. Att utvecklas, vidareutbilda mig och skapa meningsfulla sammanhang att verka inom. Det är en positiv press jag känner, att leva som jag lär!

Just nu har jag tagit mitt företag med mig till USA. Sitter i skrivande stund på ett café i Fort Lauderdale, Florida och sippar på en latte från Starbucks. Det var dags för mig och Ludwig att byta ansvarsområden, han tar över hemma och jag går tillbaka till jobb. Vi smygstartade ju redan i höstas då vi tog halva veckan var med jobb och föräldraledigt, det är jag så glad för! Det gav både oss och Bill möjlighet att komma in i våra nya roller och rutiner. Men som sagt, nu var det dags att byta helt och eftersom jag kan sköta det mesta i mitt företag från en dator med wi-fi så bestämde vi oss för att förverkliga vår dröm om att byta vardagen i snöiga Sverige till en lite varmare plats.

Vi researchade massor om var det skulle funka att vi åkte och vi gjorde en rejäl inventering hos oss själva, vad gillar vi egentligen? Hur vill vi leva våra liv? Är vi de där som älskar äventyr eller trivs vi bättre med rutiner och bekvämligheter? Vi kom fram till att det senare passar oss bäst, särskilt sedan vi blev föräldrar :)

Så tillslut föll valet på Florida som erbjuder oss värme och nya miljöer men samtidigt trygghet med bra sjukvård, alla bekvämligheter som finns i en storstad, en befolkning som pratar ett språk vi behärskar m.m.

Nu har vi varit här i drygt en vecka och kan konstatera att vi är så glada att vi tog detta steg trots att det krävde en himla massa förberedelser innan allt var på plats.

Att få driva mitt företag härifrån i 2 månader, träffa mina klienter via videolänk, hitta inspiration till att skapa nya tjänster och kanaler att nå ut med mitt budskap och min önskan om ett mer hållbart och meningsfullt arbetsliv - det känns ljuvligt! Jag är så tacksam.

Christine Nord

Livs- och karriärcoach