Risker med att inte trivas på jobbet

90000 timmar.png

Känns det som att du slösar bort din tid och kompetens när du är på jobbet? Har du en en känsla av att du kan så mycket mer och att det borde finnas ett bättre sätt för dig att leva och arbeta?

För en utomstående kan det här vara tydliga signaler om att du borde se dig om efter ett nytt jobb, men för dig själv är det kanske inte alltid så enkelt. Det finns ofta massor av anledningar till att stanna på en arbetsplats du inte trivs på. Det jobb du har kanske ger dig trygghet, ekonomiska fördelar och det är ju trots allt något väldigt välbekant för dig även om det inte direkt får dig att hoppa upp ur sängen om morgnarna… Känner du igen?

Jag tycker att det är ett sådant slöseri att kompetenta och härliga människor fastnar i jobb som inte tar fram det bästa ur dem! Det är sorgligt och onödigt. Men utöver detta så är det faktiskt också väldigt riskfyllt att fortsätta trampa på i samma fotspår och gå till ett jobb som upplevs meningslöst dag ut och dag in. Om du som läser känner att du är en av dessa så vill jag förmedla mina tankar till dig om vad som är så riskfyllt med detta.

Att slösa bort sin talang på ett jobb bara för att du råkat hamna där eller för att det betalar dina räkningar kommer att ställa till det rejält för dig i livet! Det kanske går an att leva med dessa känslor ett tag, här är vi alla olika och har också övat olika mycket på att stänga av våra känslor och kämpa på i motvind. Men oavsett hur länge du klarar av att känna så här så kommer det komma en dag då både ditt psykiska och fysiska välmående behöver offras för att du ska kunna fortsätta.

När du envisas med att varje dag spendera tid och kraft på ett jobb som inte känns meningsfullt för dig så kommer du känna dig vilse, tom, frustrerad, bitter, besviken och orolig.

Väntar du ännu längre innan du agerar så kan du förvänta dig att känna även fysiska symptom.

Så jag uppmuntrar dig att reflektera över detta och ta din situation på allvar. Du är värd att känna att du bidrar, utvecklas och har roligt!

Håller du med?


Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på instagram för fler uppdateringar <3

Christine Nord

Livs- och karriärcoach