Live workshop med Gabby Bernstein

The universe has your back

I helgen var jag på en heldags workshop med Gabby Bernstein, en person som inspirerar mig mycket! Trots all inspiration jag fått av henne så visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av denna dag. Jag hade några farhågor om att det kanske skulle vara alldeles för kommersiellt och opersonligt. Men jag blev verkligen så positivt överraskad!!

theuniversehasyourback

Vi var ungefär 200 kvinnor och 2 eller 3 män tror jag som samlats i en konferenslokal på ett hotell utanför Solna. Lokalen var kanske inte den mest inspirerande men trots detta blev det en väldigt intim stämning i rummet medan Gabby höll sin workshop. Det kändes så fint att vi alla kom så nära henne och varandra, det kändes som att hon var så otroligt närvarande i rummet. Under dagen var det många från publiken som fick dela sina funderingar och Gabby svarade med sådan genuin värme och klokhet att jag verkligen blev imponerad.

gabbybernstein

Satt och antecknade flitigt i min anteckningsbok så att jag skulle komma ihåg alla bra saker jag lärde mig och tänkte nu att jag skulle dela med mig av några citat och mina tankar kring dem. Hoppas det kan inspirera även dig!

Workshopen är baserad på hennes bok The Universe Has Your Back  så om du blir nyfiken på mer om detta kan jag rekommendera att läsa hela boken! Detta inlägg blev väldigt spontant ihopskrivet och en mix mellan svenska och engelska, men håll till godo :)

If I let go of my fear – who will I be?

Detta kände jag så väl igen i mig själv. Det är så mycket jag kan oroa mig för och vara rädd för vad resultatet ska bli, och vem skulle jag vara utan all denna rädsla? Vad skulle jag kunna åstadkomma i mitt företag, i mitt liv? Ibland är det så "enkelt" att gömma sig bakom rädslor istället för att ta itu med vad det är som verkligen skaver. Att ta tillbaka makten till sig själv och inse att ofta är det faktiskt vi själva som står i vägen för vår egen framgång, inte en massa yttre omständigheter som det kanske i stunden känns lättare att skylla på.

Feeling good is good

Denna är så himla simpel och det är det som gör den så bra tycker jag :) Jag tycker att vi ofta glömmer värdet i att helt enkelt tillåta oss att må bra! Det behöver inte handla om extremt höga lyckokänslor eller framgång men att helt enkelt känna att vi just nu mår helt ok, kanske till och med bra. Och att vi har stor makt att själva påverka detta, oavsett vilka omständigheter vi lever under så kan små justeringar i vardagen göra livet lite enklare att leva om vi fokuserar på hur vi skulle kunna må så bra som möjligt just i denna stund, utan att oroa oss så mycket för vad som eventuellt kan ske i framtiden.

meeting Gabby

I choose peace instead of this

Åh detta har redan hunnit bli mitt mantra! <3 Har använt det flera gånger denna vecka redan. När orostankar dyker upp, eller jag börjar älta något som sagts eller gjorts… då stoppar jag direkt den tanken och byter ut mot detta. Vad som än har hänt så väljer jag peace istället. Jag kan välja.

Varje tanke vi sänder ut är en:
Intention
Begäran

Det vi tänker om och om igen blir tillslut till vår verklighet, så öva på att tänka på vad du vill ha istället för på vad du inte har. Tänk som om att du redan har det, formulera gärna affirmationer och mantran som du kan använda dagligen. Jag har till exempel ett mantra just nu som är: ”Varje dag inspirerar och stöttar jag människor som vill skapa en meningsfull karriär” Kan lova att jag inte direkt vaknar med denna känsla varje morgon, men jag övar på att göra det till min sanning. Det är vad jag strävar efter och genom att ”plantera” detta i mina tankar så får det mig att orka kämpa när det känns tufft.

I catch myself future tripping

Future tripping - så bra uttryck som beskriver vad vi ofta ägnar oss åt när vi går runt och oroar oss för framtiden och försöker kontrollera slutresultatet. Men om vi istället siktar på att må bra här och nu så spelar det ingen roll vad slutresultatet blir. Vi mår ju bra nu. Och nu. Och nu.

We don’t make time to tune in

Hur kan vi checka in med oss själva dagligen? Jo genom exemplevis meditation och affirmationer. Medveten närvaro helt enkelt. Låt inte livet vara ett race där du springer med skygglapparna på, stanna upp och känn in. Hur känns det nu? Vad kan du göra just nu för att må ännu bättre?

The key to success is to measure it by how much fun you are having!

Älskar detta!! Utmana normen om vad framgång är. Släpp prestationen och släpp fokus på hur det ska bli sen. Tänk istället, hur kan jag ha så kul som möjligt nu? Om vi applicerar detta på karriär till exempel: Istället för att tänka att du kommer bli lycklig när du har fått ett visst jobb, tjänat en viss mängd pengar, nått en viss position etc. så kan du testa vad som händer om du fokuserar på att uppskatta det du redan har nu och hur du kan göra detta så pass kul och bra som möjligt?! Eftersom när vi blir besatta av slutresultatet försöker vi kontrollera vägen dit. Let go. Ha så kul som möjligt istället! Denna strategi kommer mest troligt leda dig till yrken och positioner som du mår bra i och som inte bara ser bra ut på ditt CV.

Have I chosen the teacher of fear or the teacher of love?

Hur väljer du att se på livet, på misslyckanden och på framgångar? Styr du dina beslut utifrån rädsla eller kärlek? Hur kan vi välja ”the teacher of love”? Surrender, let go, ask for help. Våga vara sårbar, våga drömma och öppna upp för möjligheten att lyckas. Målet är inte att utplåna all rädsla, det är att sluta tro på den som en sanning. När du känner rädsla – bli medveten om vad du känner, tacka rädslan för att den dyker upp och påminner dig om vad som är viktigt för dig, men låt den inte bli din sanning.

choose love

How is what you focus on a reflection of what you receive in your life?

Var fokuserar du din energi? Vad utstrålar du? Projicerar du en attityd av stress, rädsla…? I så fall, vad tror du att det attraherar mer av? Ibland är det såklart svårt att inte påverkas av stress, rädsla etc. men om det blir till en vana och vi knappt ens märker själva att hela vårt liv ser ut så, då tror jag det är dags att fundera över hur vi kan förändra det.

Några avslutande ord att ta med sig ut i vardagen och gärna checka in med sig själv dagligen:

Our power lies in how good we can feel

How much fun can I have today? Right now?

How can I feel joy right now?
Not when I have a great career or an amazing partner or whatever, but NOW?


Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget!

Christine Nord

Livs- och karriärcoach