Fira!

Idag är sista dagen i bloggutmaningen! Yay!

30 dagars bloggande visade sig vara en riktig utmaning, det hade jag i och för sig kunnat räkna ut innan men riktigt hur tufft det skulle bli insåg jag nog inte. När jag dessutom fick nya konsultuppdrag mitt i utmaningen så höll inte riktigt planeringen och därmed har det inte blivit exakt 30 blogginlägg men jag är ändå riktigt nöjd och stolt över de inlägg jag skrivit och att jag hängt med ända in i slutet.

Jag har läst bloggar i flera år och har nu mellan 5-10 bloggar som jag läser varje dag, men det var inte förrän jag själv började blogga som jag insåg vilket otroligt krävande jobb det är och också hur utelämnande det ibland kan kännas (apropå detta rekommenderar jag verkligen Jonna Jintons inlägg om just detta, så läsvärt!). Det är läskigt att skriva om sig själv och sina tankar, men för mig så finns det så himla mycket utveckling i att skriva och att dela med mig till andra att det är värt varje osäker stund. Så jag kommer helt klart fortsätta bloggandet, även om det inte blir nya inlägg varje dag.

Jag är i alla fall väldigt tacksam för att Linda på Bloggsucce har startat denna utmaning och för alla underbara företagare som deltagit. Vi har haft en facebookgrupp där vi har peppat och inspirerat varandra och det har gett mig oerhört mycket!

Nu ser jag fram emot att göra min egen bloggplan och fundera på vilka inlägg jag ska skriva framöver. Är sugen på att skriva mer om personlig utveckling, hur det är att driva eget företag och också mer om jämställdhet och mångfald. Om ni som läser har några önskemål om blogginlägg så blir jag jätteglad om ni vill framföra dem!

Ha nu en fin helg så hoppas jag vi ses här snart igen :)

Snart oktober

Snart dags för oktober! Visst känns det lite som en nystart varje ny månad? Jag tycker att jag får lite mer energi i skiftet och samtidigt att det är ett bra tillfälle att reflektera lite extra kring vad som hänt de senaste veckorna, vad jag trivs med och vad jag vill justera framöver.

Just idag känns kanske energin mer frånvarande med tanke på att jag vaknade till världens ösregn och det känns som att höstens mörker kom över en natt?! :(

Men hur som helst, när jag tittar tillbaka på fina september så finns det en hel del som jag är glad och stolt över men också en del som jag vill och behöver förändra. Jag har gjort två mindmaps över september - en för vad som varit bra, och en för vad jag vill förbättra. Som inspiration tänkte jag dela med mig av några punkter från dem, så kanske du också kan komma igång med en reflektion över månaden som gått och planera inför nästa? Om du inte redan gjort det förstås :)

Höjdpunkter i september:

 • Tecknat två nya samarbetsavtal med kunder som jag kommer jobba med långsiktigt framöver
 • Genomfört min första egna workshop för ett bolag som ville förbättra sitt teamarbete (och det var så kul!)
 • Deltagit i bloggutmaningen och fått massor av nya läsare och bloggkompisar, samt kommit igång med mitt skrivande mer kontinuerligt
 • Påbörjat utbildningen till certifierad normingenjör

Planerar och ser fram emot i oktober:

 • Fler luckor i min kalender - jag behöver landa i de uppdrag jag påbörjat. Rensa kalendern och fokusera på några få saker i taget. Återhämtning mellan uppdrag.
 • Komma tillbaka till yogan. Har haft ett oplanerat uppehåll i sommar, men nu är det dags att hitta tillbaka till mattan.
 • Har bokat in både en fotograf och en person som ska hjälpa mig att sätta ihop en ny hemsida, ser så himla mycket fram emot detta!!

Vad är du mest glad över från september och vad ser du fram emot i oktober? Kommentera gärna om du vill dela med dig!  

De 7 goda vanorna

Har ni läst boken "De 7 goda vanorna" av Stephen R Covey? Det ska ju vara en riktig klassiker inom ledarskap och personlig utveckling. "En av de mest inspirerande böcker som någonsin har skrivits" står det till och med på omslaget :)

Jag fick denna bok i present av mitt förra jobb när jag tog tjänstledigt för att vidareutbilda mig till coach, och sedan visade sig den dessutom vara en del av kurslitteraturen under utbildningen, men ÄNDÅ har jag ännu inte läst den än!! Det känns inte alls bra, jag är ju riktigt peppad på att ta del av den visdom som verkar finnas däri men ändå har jag inte börjat :)

Vad jag har förstått så handlar boken om författarens resonemang kring 7 grundläggande och tidlösa vanor som han rekommenderar för ledare, individer och organisationer. Om vi använder oss av dessa vanor så ökar vi vår förmåga att nå de mål som är viktiga för oss och bli framgångsrika både i arbetslivet och privat. Det låter ju lovande!?

Dagens tema i bloggutmaningen är just #godavanor och när jag såg det kände jag att det måste vara ett tecken, det är dags att jag hugger tag i denna nu! Så nu är jag nyfiken på om någon av er läsare har läst denna och vad ni i så fall tycker?

( Försökte fota lite snyggt men Otto kom och käkade upp blommorna :) )

Jag ska försöka ta tag i denna bok nu, lägger den på nattduksbordet och börjar en god vana i att läsa några sidor varje kväll innan läggdags :) Lovar att skriva ett inlägg om mina tankar när jag läst ut den (lovar dock inte när i framtiden detta sker haha :))

En ny vardag

Hej kära bloggvänner! Denna vecka har jag börjat ett nytt konsultuppdrag som jag kommer ha på deltid framöver. Så himla kul att komma igång med ytterligare ett uppdrag och dessutom ett långsiktigt sådant. MEN när det är fullt upp med att lära sig ett nytt jobb så blir det mindre tid över till blogg :( Det blir en ny vardag med nya rutiner att komma in i och hitta rutiner i. Därför ligger jag lite efter i #bloggutmaningen men jag tänker att det får vara ok. Det ska vara lustfyllt att skriva och jag vill skriva inspirerande inlägg som ger dig som läsare ett mervärde och det är svårt att få till under tidspress.

Jag har inte gett upp dock! 1 1/2 vecka kvar på utmaningen och jag kommer hålla i, men kanske inte exakt varje dag.

Nu ska jag krypa upp i soffan med en kopp te och försöka smälta alla dagens intryck. Hoppas ni har en mysig kväll där ni befinner er :)

Planering

Måndag igen hörrni! Och idag tycker jag verkligen att det känns som höst... När jag skulle ut och rasta Otto imorse ville han knappt gå ut, han är så känslig för kyla lilla vännen :) Men solen skiner i alla fall så det är både jag och Otto glada för!

Dagens ämne i bloggutmaningen är #planering. Hur känner ni inför det? Jag tycker det verkar som att de flesta antingen älskar eller hatar det.. I vårt hushåll är det så, jag älskar att planera medan Ludwig gärna vill ta dagen som den kommer :) Detta kan ibland leda till frustrationer för oss båda, men jag tycker också att det ger oss möjlighet att lära av varandra. Jag kan faktiskt behöva släppa kontrollen ibland och bara vara i nuet, men han kan också behöva ta tag i viss planering då och då!

På måndagar gillar jag att se över min veckoplanering och förbereda mig för kommande vecka. Det ger mig ett lugn att se vad jag har framför mig. Detta år har jag också återgått till en papperskalender eftersom jag tycker att det är en härlig känsla och dessutom ger en bra översikt över veckorna. Men det fungerar ju inte lika bra för digitala mötesinbjudningar tyvärr... :)

En del i planering som jag skulle vilja påminna er (och mig själv!!) om är att se till att planera in tid för återhämtning i era kalendrar! Om det bara finns möten och måsten i kalendern är risken stor att den där värdefulla återhämtningen och tiden för bara dig själv kanske inte blir av. Blocka gärna en stund i kalendern för exempelvis en promenad, mindfulness, läsa en bok eller skriva några rader dagbok om hur dagen varit.

Och till sist, om ni själva känner att ni skulle behöva lite hjälp på traven med strategier för planering så kan jag varmt rekommendera att ni kikar in på min bloggkollega Doroteas blogg! Hon är specialiserad inom planering och coachar personer i hur de kan hantera sin tid bättre.

Hoppas ni får en härlig måndag!

Energi

Denna helg har jag inte alls haft så mycket energi. De senaste stressiga veckorna börjar kännas och jag insåg i fredags att det var hög tid för återhämtning i helgen. Så nu har jag legat och vilat i både sängen och soffan, samt tagit mig tid att helt snöa in på en ny bok jag köpte för någon vecka sedan! Ni kanske har läst bloggen Food Pharmacy? De har ju nu gett ut en bok, jag har snart läst ut den och tycker att den är såå bra!

Som ni ser så handlar den om tarmfloror, goda bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Den är skriven på ett kul och inspirerande sätt och jag har verkligen lärt mig mycket nytt! Skulle gärna skriva en recension och sammanfattning när jag läst klart den men tills dess kan ni ju kika in på deras blogg :)

Jag satte igång direkt och testade deras gröna smoothie som ska vara ett himmelrike för tarmen och skapandet av nya goda bakterier.

Den innehåller så himla mycket bra ingredienser, och om man tycker att den smakar för mycket "grönsaker" så går det bra att slänga ner ett äpple i mixern!

Så detta får bli mitt tips till dig som vill ha mer energi: kolla in deras blogg, bok och receptet på "Kebnekaisesmoothie" (det finns en anledning till namnet men det får ni läsa om hos Food Pharmacy :))

Hoppas ni får en fortsatt fin söndag!

Kul på jobbet!

Idag är temat på bloggutmaningen #kulpåjobbet, därför tänkte jag ta med er på min dag för idag har jag faktiskt haft väldigt kul på jobbet :) Det har varit en superintensiv dag men det är ganska mycket så nu i uppstarten av mitt företag, många möten på olika platser. Som tur är så har jag förmånen att möta väldigt många inspirerande människor och det gör att jag just nu har väldigt kul på jobbet!

Dagen startade hemma vid köksbordet där jag fixade med det sista inför en workshop som jag ska hålla på ett företag imorgon!

Därefter begav jag mig ut i det fina vädret för att åka in på möte hos en av mina samarbetspartners. Vi skulle diskutera tips och råd kring karriärcoaching.

Vägen från hemma hos mig till tunnelbanan är så fin tycker jag, det är verkligen en miljö som jag blir harmonisk av. Så bra start på dagen att få gå här.

Mötet gick bra men jag har inga foton därifrån :) Så vi hoppar till nästa möte och det var vid lunchtid då jag promenerade bort till Humlegården där jag stämt träff med en person som jag inte träffat förut och egentligen bara känner via sociala medier! Vi kände att vi hade flera gemensamma intressen och det är väl anledning nog att ses för en lunchpicknick i solen?! :)

Vi köpte med oss en varsin sallad och satte oss ner för en timmes snack om livet, drömmar, personlig utveckling och annat spännande. Fick lov att knäppa en bild på Charlotte, en sån fin person! Så skönt att få landa mellan möten med en person som är närvarande och fyller på med ny energi och inspiration. Det var verkligen ett härligt möte som jag gärna gör om flera gånger!

Efter lunchen promenerade jag genom Stureplan, tog Biblioteksgatan vidare mot Kungsträdgården för ett kundmöte.

Det blev också ett jättebra möte och intressant samarbete på gång, men jag får berätta mer om det senare! :)

Efter detta tog jag inga fler bilder men däremot hastade jag vidare till första utbildningstillfället hos Add Gender! Jag går deras utbildning till certifierad normingenjör och min upplevelse efter första träffen är WOW! Så himla bra upplägg och spännande nätverk och viktiga ämnen som kommer diskuteras. Nu kanske ni undrar vad en normingenjör är för något? Jag kommer berätta mer om det under hösten nu när jag går utbildningen, men för den nyfikne finns mer info här!

Så denna dag var ett bra exempel på när jag har kul på jobbet! För att det skulle ha varit perfekt så skulle jag gärna haft med ett coachsamtal också, men så blev det inte just denna dag :)

Nu är jag fylld av nya intryck och redo för en god natts sömn! Sedan kommer det bli en bloggpaus fram till söndag, men jag hoppas att ni vill komma tillbaka då! :)

Motivation

Ibland kan det vara svårt att hitta motivationen till det du behöver göra, både privat och på jobbet. Vad är det egentligen som gör att vi antingen är motiverade eller inte? Jag har tyvärr inte ett enkelt svar på detta även om det finns oändligt mycket forskning kring just motivation. Men om jag återgår till mig själv så har jag insett att jag blir motiverad när jag gör något som verkligen berör mig både mentalt och känslomässigt. När jag exempelvis jobbar med något som ligger i linje med mina värderingar och där jag känner att jag bidrar till utveckling av både människor och samhället i stort. Ett väldigt konkret exempel är i mina coachingmöten, där behövs knappast någon större ansträngning för att motivera mig eftersom själva samtalet är grunden för det jag vill ägna mig åt.

Om du känner att du har svårt att motivera dig till stora delar i ditt arbete så tycker jag absolut att du bör stanna upp och fundera över vad som orsakar detta och om det möjligtvis går att förändra.

Börja med att fundera över varför du jobbar med det du gör. Kanske var det ditt drömjobb när du började men åren har gått och du har nu andra drömmar? Kanske är det ett jobb som du tycker är tråkigt men som ger dig en trygghet och stabilitet i livet? Ofta kan vi hitta någon anledning till att vi jobbar med det vi gör, och finns det absolut ingenting så är det hög tid att se sig om efter andra möjligheter. För både ditt och företagets bästa!

För egen del känner jag att dessa frågor har hjälpt mig komma fram till att jag behövde säga upp mig och starta eget företag. På detta sätt får jag möjlighet att forma min egen arbetsdag och jobba med de arbetsuppgifter som verkligen motiverar mig och som gör att jag känner en tillfredsställelse i det jag åstadkommer. Men oroa dig inte, oftast behövs inte så pass drastiska förändringar som att säga upp sig och starta eget, ofta kan det räcka med att reflektera över hur det ser ut med din motivation till ditt arbete. Om du sedan känner att något behöver förändras kan du gärna be om ett samtal med din chef där ni tillsammans kanske kan göra små justeringar i dina arbetsuppgifter som leder till en högre motivation för dig, vilket i sin tur ger positiva effekter för både dig och företaget!

Känner du att du behöver någon att diskutera dina tankar om motivation och din framtida karriär med så hör gärna av dig till mig!

Framtidstro

Idag ska vi prata framtidstro! Hur har ni det med den? Vad ser ni fram emot och vad vill ni ska ske i framtiden?

Jag kan känna att jag det senaste året landat i en mer harmonisk känsla inför framtiden. Jag känner mer och mer att jag kan påverka min framtid och att jag har en tilltro till livet. Detta antar jag kommer av att jag lagt mycket kraft och energi på att förändra hur jag lever mitt liv och vad jag gör om dagarna, vilket i sin tur har gett mig en tro om att det går att skapa det liv jag drömmer om.

Jag har också, med hjälp av både terapi och coaching, lärt mig hantera oro inför framtiden och hittat strategier som gör det enklare för mig att vara närvarande i nuet istället för att fastna i ångest inför framtiden. Sedan jag vidareutbildade mig till coach och startade mitt eget företag har jag också funnit en tilltro till att mitt liv kommer bli som det är meningen att det ska bli och jag kommer kunna hantera det hur det än blir. Detta betyder inte att jag inte behöver ha mål och kämpa för att nå dem, men på det stora hela känner jag mig trygg i att framtiden kommer bli bra för mig oavsett hur den formar sig.

Idag fick jag en dos positiv framtidstro! Jag startade ett konsultuppdrag som innebär ett antal coachningar i Uppsala. Tog tåget tidigt imorse och solen värmde redan då.

Uppsala är så vackert och denna dag var riktigt fin och somrig. Det känns jättekul att vara igång med detta uppdrag och jag är så tacksam för att min framtid som egenföretagare fått en bra start!

Lördag morgon

The Daily Toast på Farm Table i San Francisco

Lördag morgon. Jag vaknar utvilad (eller av att Otto krafsar på sängen..). Tar på mig morgonrocken och går trappan ner till köket där jag öppnar dörren så att Otto kan gå ut och kissa, känner efter om det är kallt eller varmt ute, fyller på kaffe i bryggaren, sätter på Nyhetsmorgon på tvn och börjar fixa i ordning frukost.

För mig är veckans bästa stund verkligen den där stunden på lördag morgon, precis när dagen börjar, jag har tid att göra en extra god (och fin!) frukost, jag kan slöa i soffan framför nyheter och planera hur jag ska spendera en helt ledig dag och kväll.

Lördagsfrukost hemma

Det är kanske inte så ovanligt att gilla lördagar extra mycket? Men man måste ju inte vara så ovanlig hela tiden :)

Den perfekta avocadomackan på jane on Larkin i San Francisco

Något jag reflekterar över nu är om detta kommer förändras nu när jag startat eget? Jag är inte längre lika låst i att gå till ett kontor en viss tid varje måndag - fredag. Än så länge kan jag lika gärna fixa den där mysiga morgonen en onsdag och jobba en lördag istället. Vi får se hur det blir, nu ska jag njuta av min lördagsmorgon :) Kram till er!

Hur hittar du flow?

Att uppleva flow i det du gör är något jag tror de flesta förknippar med något positivt och något vi eftersträvar. Men oftast är det inte förrän efteråt vi märker att vi haft flow eftersom du under detta tillstånd förmodligen är så uppslukad av det du gör att du inte reflekterar över annat än just precis det du pysslar med för stunden!

I arbetssituationer kan det vara positivt att uppnå flow eftersom du förmodligen får mycket gjort, kommer på kreativa lösningar och inte tänker så mycket på eventuella hinder och rädslor. Men flow kan också vara positivt att få uppleva utanför jobbet och jag tror att det är lättast att uppnå om du ser till att ägna dig åt något som du verkligen gillar, är bra på och som kräver koncentration, det kan t.ex. vara att laga en ny lite mer avancerad maträtt efter recept, måla om en gammal byrå, sjunga i kör eller kanske helt förlora dig i ett spel.

Enligt Mihaly Cskszentmihaly, som skapat begreppet flow, frigörs kreativiteten av flow och konsekvensen blir att vi mår och presterar bättre. I sin forskning har han ställt frågan "Vad gör livet värt att leva?" Efter att han konstaterat att pengar inte är svaret har han tittat vidare på de människor som finner glädje och tillfredsställelse genom aktiviteter som försätter dem i ett tillstånd av "flow". Förmodligen hinner vi inte känna lycka just under stunden vi är i flow men efteråt minns vi dessa stunder som lyckade och positiva.

Enligt Mihaly har ett tillstånd av flow flera kännetecken. Det handlar bland annat om att:

Du har ett tydligt mål och steg-för-steg. T.ex. om du följer ett recept med tydliga instruktioner.

Det du gör ger dig feedback direkt. T.ex. om du spelar ett instrument hör du direkt om tonen är falsk.

Handling och medvetenhet flyter ihop eftersom det du gör kräver full uppmärksamhet. Du är alltså helt närvarande i stunden, och kan t.ex. inte tänka på vad du ska göra i helgen samtidigt som du är mitt uppe i ett sångstycke.

Tidsuppfattningen förändras. Du känner att tiden bara springer iväg och en timme kan upplevas som några få minuter då du är helt uppslukad i det du gör.

Hur skulle du kunna uppleva mer flow i din vardag? Finns det redan nu några uppgifter du brukar utföra som kan ge dig en känsla av flow? Ta gärna någon minut och fundera!

Oavsett om du upplever flow eller inte idag så hoppas jag att du får en fin fredag! Vi hörs imorgon igen och då är temat #veckansbästa :)

Informationen kommer från boken Kreativitet – teori och praktik ur psykologiska perspektiv, skriven av Eva Brodin m.fl.

Talanger och framtidens ledarskap

Dagens tema i #bloggutmaningen är #mittiveckanpepp! Jag blev peppad imorse då jag var på ett spännande frukostseminarium på Berns där jag både lärde mig en del nytt och fick massor av inspiration. Så mitt pepp-tips till er som har möjlighet är att leta efter något gratis seminarium i din stad på ett ämne som du är intresserad av och boka in det! Du får förhoppningsvis både ny kunskap, inspiration, möjlighet att mingla och nätverka och kanske till och med en god frukost :)

Eftersom jag tyckte seminariet i morse var så pass intressant så vill jag gärna dela med mig till er av vad som sades! Rubriken för seminariet var "Slaget om stjärnorna och framtidens ledarskap". Det arrangerades av WES och Svenskt Ledarskap, moderator var Anna Stenberg från WES och de hade bjudit in en panel bestående av:

 • Katarina Berg, Global HR-direktör Spotify
 • Lars Strannegård, Rektor Handelshögskolan Stockholm
 • Stina Bergfors, Grundare United Screens
 • Fabian Bengtsson, Ägare NetOnNet/Siba
 • Kaj Svensson, Grundare Svenskt Ledarskap

Bakgrunden för paneldebatten var att svenskt näringsliv står inför utmaningar vad gäller att identifiera och attrahera de bästa talangerna till sina organisationer samt att rusta ledare med ett värderingsdrivet och inkluderande ledarskap som bidrar till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett bättre samhälle.

Först diskuterades om det verkligen pågår ett krig om talanger, detta nämns ju väldigt ofta i både media och generellt i HR-branschen och jag kan tycka att det är en överdriven metafor att använda då det pågår verkliga krig relativt nära oss där människor dör och flyr för sina liv. Lars Strannegård var inne på samma tema och sa att han tycker att det är en olycklig metafor både att använda talangkrig och slaget om talanger, dels då dessa referenser är traditionellt manligt kodade (det är oftast män som krigar). Krig handlar också om en styrkemätning, inte om en matchning mellan två parter som behöver varandra och i krig kommer någon till skada vilket förhoppningsvis inte är fallet i rekrytering.

Så ok det var ett stickspår, men vi kanske kan enas om att det inte handlar om ett krig om talanger, men det finns en utmaning i att hitta rätt kompetens och i att få den att vilja stanna och utvecklas i organisationen. Katarina Berg var inne på att organisationer behöver bli bättre på att "fiska i olika vatten", det är inte hållbart att alla företag vill ha kompetens från en specifik utbildning, eller med en specifik bakgrund, vi måste bredda oss mer än så och samtidigt definiera vad en talang är just för vårt bolag snarare än att tro att det finns en allmängiltig talang som passar alla bolag.

Lars Strannegård pratade också om att det finns en förutfattad och stereotyp mening om hur en student från Handels är och att näringslivet inte har hängt med i den internationalisering och utveckling som skett. Många säger till rekryteraren att de "vill anställa någon från Handels" och menar då en viss typ av människa. Men idag är 50 % av handelsstudenterna internationella, den typiska studenten är exempelvis född i Nigeria, har gått på toppuniversitet där och gör sedan sin Masterutbildning i Stockholm på Handels. Men denna person känner inte företagen igen som en "handelsstudent" och detta blir en otrolig kompetensförlust för svenska företag när dessa personer då flyttar från Sverige i brist på jobbmöjligheter efter sin examen.

Det pratades också om ledarskap eftersom det har kommit en del undersökningar de senaste åren som visar att unga människor inte vill bli chef. Men Katarina Berg sa att de klassiska cheferna (som heter typ Björn, Bo och Bengt och är födda på 60-talet) som blev chefer när de var kanske 27 år och sedan fortsatte i rollen tills de gick i pension och hela tiden tyckte att "jag har det perfekta jobbet om det inte vore för alla människor som rapporterar till mig", de är på väg bort (i pension) och de skiljer sig från dagens unga som är chefer så länge de tycker att det är kul. Sedan kanske de åker till Nya Zeeland och chillar några månader, kommer tillbaka och jobbar som specialister istället o.s.v. Mer ombytliga och lustdrivna helt enkelt snarare än att lockas av en titel (allt detta är ju generaliseringar såklart).

Slutligen lyftes frågan också på hur vi kan gå förbi de traditionella nätverken när vi rekryterar, så att vi får mer diversifierade team och ledningsgrupper. Det kom inte så många svar på hur men Katarina Berg förtydligade i alla fall varför vi behöver diversifiering om det var någon som tvivlar på det, hon menar att Spotify naturligtvis jobbar med mångfald och inkludering för att det är det enda rätta, det är politiskt korrekt och rättvist, men också för att det handlar om innovation. Organisationer kan inte rekrytera in ett helt team med exakt likadana personer som kommer från samma utbildning och bakgrund, som sedan sitter och tänker likadant för då kommer vi inte vidare och utvecklar företaget. Det är en överlevnadsfråga helt enkelt.

Mycket intressanta diskussionsämnen och en bra paneldebatt tycker jag! Har ni några synpunkter i ämnet? Kommentera gärna!

Medveten närvaro

Idag är temat i bloggutmaningen att skriva om #dagensuppgift och jag tänkte att jag skulle skriva om en av mina uppgifter för dagen, kanske kan det också bli din uppgift idag eller imorgon?

Uppgiften handlar om att ta ett enkelt steg till att komma igång med mindfulnessträning. Jag vet att mindfulness, även kallat medveten närvaro, är bra av väldigt många anledningar. Det finns vetenskapliga bevis för att regelbunden övning i mindfulness ökar positiva känslor samtidigt som det minskar negativa känslor och upplevelsen av stress (läs gärna mer t.ex. här). Det har också visats i studier att ökad medveten närvaro hjälper oss att förbättra vårt minne och vår uppmärksamhetsförmåga (mer läsning här). Trots all den information och kunskap jag har om detta så har jag ändå haft svårt att få in en bestående rutin.

Dagens uppgift blir därför att jag ska starta "kom i gång"-guiden i den mindfulnessapp som jag laddade ner för många år sedan och har använt sporadiskt sedan dess. Denna guide ska göras under fem dagar och tar endast fem minuter per dag. Den app jag använder är Mindfulnessappen och den är gratis att ladda ner till din telefon. Uppdatering: de har visst börjat ta betalt för den nu, den kostar 20 kr!

Jag tänker också ställa in dagliga notiser i denna app, ett enkelt sätt att underlätta i vardagen, då behöver jag inte själv komma ihåg att jag ska öva varje dag utan tar istället hjälp av en påminnande notis. Du kan då ställa in valfri frekvens, jag kommer att välja varje dag ett visst klockslag och då kommer jag få slumpmässiga påminnelser om att exempelvis lyssna till vilka ljud som finns runtomkring mig just då, känna efter hur det känns i kroppen vid detta tillfälle m.m.

Kan detta vara något även för dig? Det är en liten insats för att på sikt öka ditt välmående, koncentration och samtidigt sänka stressnivåerna.

Inspiration

En inspirerande plats i Californien

Ett av mina syften med att starta mitt företag är att jag vill inspirera. Jag vill inspirera DIG som läser eller träffar mig, inspirera till ett roligt och meningsfullt liv där du är huvudpersonen och ägnar dig åt det som gör dig till den bästa versionen av dig själv.

Jag har själv inspirerats av en massa människor och känner liksom att jag vill ge tillbaka, inte nödvändigtvis till dem som inspirerat mig men till andra som är där jag var för några år sedan eller som helt enkelt behöver en skjuts i rätt riktning.

När jag fyllde 30 år och var i New York med mina bästa vänner <3

För egen del söker jag dagligen upp inspiration med hjälp av pinterest, instagram, podcasts och bloggar. Jag kan liksom inte få nog av vackra bilder, texter och berättelser om människor som lever sina liv på olika sätt men som har gemensamt att de väljer att dela med sig och på så vis inspirera andra. Det kan handla om att jag söker inspiration till vad jag ska äta till middag ikväll, vilka blommor som kan piffa upp köksbordet, vilken bok som jag härnäst ska grotta ner mig i  eller hur jag ska hantera ett problem jag har för tillfället. Att se andra människor dela med sig av sina liv, i både med- och motgång, är något som verkligen ger mig glädje och inspiration.

En bok som inspirerat mig mycket

Att inspirera är också en av mina drivkrafter bakom denna blogg. Om jag genom mina texter och bilder kan förmedla någon slags inspiration så är det så otroligt mycket värt för mig och det är något som gör mig lycklig och ger mig mening i mitt liv. Så det är ju win-win, jag blir själv inspirerad av att inspirera er som läser!

Hur söker du själv inspiration? Dela gärna med dig av tips i kommentarsfältet så hjälps vi åt att inspirera varandra :)

Om 5 år

Dagens tema i bloggutmaningen är #om5år, och det känns så spännande att bara få drömma sig iväg och visualisera sin framtid! Brukar ni göra det?

Det finns en jättebra övning som jag lärde mig på min coachutbildning där jag kan hjälpa klienten att visualisera sin framtid. Min kursare övade på mig och det var en helt fantastisk upplevelse att få blunda och "gå in i framtiden" med hennes hjälp, jag blev så överraskad för jag upptäckte att jag hade hur många drömmar och mål som helst inom mig,  det fanns inget stopp!

Men om jag ska lugna mig lite och endast se 5 år in i framtiden så ser jag mig själv som framgångsrik egenföretagare. Jag har öppnat en egen mottagning i centrala Stockholm där jag tar emot klienter som vill utveckla sig själva och sina liv. Det är en varm, ombonad och inbjudande miljö.

Jag är också ute hos företag och föreläser, utbildar och utvecklar medarbetare, chefer och team. Jag coachar människor som vill växa och utvecklas antingen yrkesmässigt, privat eller både och.

Jag har skrivit min första bok, som handlar om min egen resa till ett liv utanför normen om ett "perfekt liv" och som också inspirerar läsaren till att själv söka sin sanning och våga leva livet efter sina egna drömmar, värderingar och mål.

Jag anordnar retreats till något härligt land tillsammans med en kompanjon som är duktig inom hälsa och välmående. Tillsammans kompletterar vi varandra bra, hen fokuserar på hälsoaspekten med kost och motion medan jag fokuserar på personlig utveckling och att lära ut mindfulness, compassion och håller workshops i att hitta sitt syfte och mening i livet.

Det kan kännas lite läskigt att dela med sig av sina mål tycker jag, men samtidigt tror jag sannolikheten är större att de blir verklighet om du vågar uttala dem inför andra och söka stöd och pepp hos din omgivning. Så därför har jag nu delat med mig av några av mina mål för framtiden :) Om det är om 5 eller 10 år detta uppnås vet jag inte säkert, men att jag kommer jobba för att förverkliga detta vet jag och det känns så inspirerande!

Vill du ha hjälp att formulera din egen plan för framtiden? Kontakta gärna mig!

Mitt företag

Ok då är jag igång med bloggutmaningen! Första inlägget har temat #mittföretag och det känns jättespännande eftersom jag precis är i uppstarten.

Lite kort historik om hur jag hamnade här .. För snart två år sedan hamnade jag på akuten och diagnosticerades med "stressreaktion", detta utvecklades senare till utmattningsdepression och jag blev tvungen att stanna upp och fundera över hur jag levde mitt liv. Detta bryska uppvaknande blev starten på en lång och jobbig inre resa som jag kastades in i, det kändes stundtals som att allt var över för mig men på något sätt lyckades jag så småningom ta små, små steg i rätt riktning. Jag tog hjälp av läkare, terapeut och till sist en underbar coach (tack Mia ♥). Med hjälp av dessa människor lärde jag mig mycket nytt om mig själv och jag började förändra mitt sätt att leva.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om den resan, men det får bli i ett annat inlägg! Kort sammanfattat så hittade jag tillbaka till min dröm om att jobba med att utveckla andra människor. Under 2016 har jag tagit flera steg som tar mig närmare den drömmen. Jag tog tjänstledigt en termin för att åka till San Francisco några månader och pluggade coaching, jag gick även en certifieringsutbildning här hemma i Stockholm och tillslut nu i juni tog jag steget och sa upp mig från min trygga tillsvidareanställning som konsultchef för att istället hoppa ut i ovissheten som egen företagare :) Så känns det i alla fall, som att hoppa ut i ingenting!

Men trots att det stundtals är jätteskrämmande så är det allt som oftast härligt! Jag satsar nu fullt ut på att komma igång genom nätverkande, bygga hemsida, skapa erbjudanden och sälja det jag kan bäst: HR och coaching. Med mig i bagaget har jag en Magisterexamen i Personal- och arbetsvetenskap och snart sju års erfarenhet av rekrytering, bemanning, personbedömning och intervjuteknik. Jag har arbetat som HR- och rekryteringskonsult inom flera olika branscher, bland andra IT, PR, e-handel, medicin och byggbranschen. Så att jobba med coaching känns nu som en naturlig utveckling för mig och helt i linje med det nya liv jag skapar för mig själv!

Så mitt företag, Nord Consulting, står på två ben:

 • Livs- och karriärcoaching; för företag och privatpersoner. Utveckling dels av chefer, medarbetare och team, men även privatpersoner som vill ha hjälp att formulera nya mål och utveckla sig själva.
 • HR-konsult; kortare och längre interimsuppdrag inom HR och rekrytering, projekt och workshops.

Min dröm med mitt företag är att få inspirera andra människor till att våga leva sitt liv utifrån sina egna mål och drömmar, att våga gå utanför normerna i samhället och de krav som vi ofta ställer på oss själva i strävan efter att göra andra nöjda. Jag vill också hjälpa företag att bygga en kultur där människor får ta tillvara på sina styrkor och utvecklas i sitt arbete.

Morgondagens tema är "Om 5 år" och då tänkte jag vidareutveckla mina tankar om visionen för mitt företag, hoppas ni vill kika in igen då!

Bloggutmaning

Jag har hoppat på en spännande bloggutmaning! Jag behöver komma in i bra rutiner med mitt bloggande och har hittat en utmaning som ger mig en extra push att komma igång men som också är ett bra tillfälle att nätverka med andra företagare som bloggar. Utmaningen startar imorgon och går ut på att alla deltagare skriver ett inlägg varje dag (!!) under september månad, inläggen delas också via instagram, och ni kan följa mig och alla andra företagare via dessa hashtags: #bloggutmaning #FBUSEPT016 #bloggsucce

Detta är en rejäl utmaning för mig då jag är relativt ny bloggare och inte alls brukar blogga dagligen.. Men jag ser det som en spännande och kul utmaning där jag behöver utveckla mig själv genom att släppa på prestationskraven, öka kreativiteten och helt enkelt få in en bloggrutin!

Det är förutbestämda teman för varje dag och jag tänkte redan nu dela med mig av dessa till er så att ni vet vad som väntar :) Dock vill jag redan nu säga att jag kommer att göra en variant på utmaningen, eftersom jag är i uppstarten av mitt företag och har miljoner (typ) puckar på min to-do-list så blir det troligtvis inte inlägg varje dag men det kommer bli betydligt fler än ni är vana vid!

Är det något särskilt av dessa teman som ni absolut inte vill att jag missar att skriva om så kommentera gärna eller meddela mig på annat sätt :) Hela syftet med detta är ju att ni läsare ska få lära känna mig och mitt företag mer så jag vill såklart anpassa mig efter vad ni är sugna på att läsa om!

Imorgon startar alltså utmaningen, jag är laddad! Är det någon av er som också bloggar och vill haka på? Annars hoppas jag att ni i alla fall vill hejja på mig :) Alla inlägg kommer också att delas på min instagram: christinecoaching så följ mig gärna där också!

Ett lyckligt och meningsfullt liv

Ja vad är egentligen ett lyckligt och meningsfullt liv? De flesta människor strävar efter att vara lyckliga och det finns så otroligt många "goda råd" i ämnet, oändligt många självhjälpsböcker m.m. men det är inte mycket av allt detta som är baserat på forskning tyvärr. Därför vill jag tipsa dig om en gratis onlinekurs som startar den 6 september och som lär ut den senaste forskningen inom lycka eller som det ibland kallas "positiv psykologi".

Kursen heter The Science of Happiness och är skapad av Berkeley University of California men du kan ta den via edX som är en superbra plattform för onlinekurser inom massor av olika ämnen (←tips att kolla in generellt).

Jag gick kursen förra hösten och känner att den gav mig så otroligt mycket, men eftersom lycka kommer och går, och är något som man behöver öva på kontinuerligt så tänkte jag ta den en gång till! Budskapet i denna kurs talar verkligen till mig då jag håller helt med om att genuin lycka handlar om att känna att jag lever ett meningsfullt liv och bidrar till något större än mig själv.

Självklart har vi alla olika förutsättningar och detta är ingen kurs som påstår sig kunna bota psykisk ohälsa, men om du dels vill lära dig teoretisk vad lycka kan vara för dig och också få öva praktiskt på forskningsbaserade aktiviteter som har visat sig höja människors känsla av lycka så är detta verkligen en lärorik, intressant och rolig kurs.

Kursen har två huvudlärare men tar även in flera andra framstående lyckoforskare som får dela med sig av sina forskningsresultat och hur du kan applicera dem i din vardag. Det är så häftigt för dessa människor är så otroligt kunniga och så passionerade i sin forskning så bara det tycker jag ger otroligt mycket energi och inspiration.

Kursens mål är att lära dig:

 • upptäcka vad lycka är och vad det betyder för dig
 • hur du ökar din egen lycka
 • förstå kraften i nära relationer och empati
 • upptäcka vad medveten närvaro är hur det tillämpas

Allt detta är alltså gratis och programmet pågår under 8 veckor, med start 6 september. Det finns ett forum där man tillsammans med andra deltagare kan diskutera kursens innehåll, sina egna framsteg m.m., och det finns även en grupp på Facebook där du kan dela med dig av dina framsteg eller läsa om andras. Bara detta tycker jag är otroligt inspirerande och jag får en så varm känsla när jag ser hur människor världen över, från olika länder och kulturer, i olika åldrar och yrken, samlas i ett gemensamt forum eftersom vi alla strävar efter att känna att vi lever ett lyckligt och meningsfullt liv.

Se video nedan för mer info om kursen, och om du vill hänga på så anmäl dig här!

 

Blåhammaren till Storulvån

Hallå igen! Här kommer del 3 i reseberättelsen om när jag gick Jämtlandstriangeln i somras. Del 1 och 2 finns att läsa här och här.

Tredje, och sista, dagen började i total dimma.. Eller nej förresten, den började med en underbar frukostbuffé på fjällstationen :) Men efter den begav vi oss ut i den tjocka dimman och påbörjade vägen ner mot Storulvån! Denna sträcka är kortast, 12 km, och mestadels nedför.

När vi väl kommit ned en bit så lättade dimman en aning och vi bestämde oss för att det var dags för fika! Det var lite kyligt, men vi njöt av de sista bullarna som vi burit runt på i tre dagar :) Sofi hade bakat dem och de var såå goda!

Efter kaffet fortsatte vi knata på nedför och vädret blev bara bättre och bättre!

Vid Ulvåtjärn stannade vi för lunch och då sken solen så att det var riktigt varmt och härligt!

Avocado <3 Perfekt matsäck eftersom den är så praktiskt förpackad :)

Vi såg en ren också vid lunchpausen! Den smälter så bra in i naturen men den är där i mitten av bilden i alla fall!

Direkt efter lunch var det dags att ta av oss skorna och vada en bit. Iskallt vatten!! Men så kort bit så det var ingen större fara :)

Resten av turen bara njöt vi av helt magisk natur, fint väder och det sista från matsäcken!

Vi kom fram på eftermiddagen och var så nöjda! Denna sträcka var helt klart den "enklaste", både kortast och lättast terräng. Man kan ju gå triangeln åt vilket håll man vill men jag tyckte detta var bra då man tar det jobbigaste först!

Hela gänget var supernöjda med vandringen och så glada att vi gjorde den! Det var lagom nivå för alla och vi hade samma ambition vad gäller tempo, antal pauser m.m.

Jag lovade ju att samla mina tips till dig som blir sugen på att gå Jämtlandstriangeln framöver! Innan vi gick så googlade jag massor men tyckte inte riktigt jag hittade den info jag sökte, så ska försöka samla den här istället:

 • Min största oro var vilka skor jag skulle ha! Behövs vandringskängor eller kan man gå i vanliga gympaskor? Såhär i efterhand så är min uppfattning att ja det GÅR att gå i gympaskor, men det är inte alls lika behagligt. Hela vårt gäng utom jag o Carro hade gympaskor och alla överlevde ju, men för oss som hade vandringskängor kunde man verkligen gå mycket mer obehindrat och liksom inte hoppa runt varenda vattenpöl. Ingen av oss fick några hemska skavsår heller, vi tejpade fötterna ordentligt varje morgon. Men obs, ta gärna med ett par extra gympadojjor att byta till ifall att du får skavsår!
 • Regnställ är värt att bära på! Självklart är det onödigt om det är strålande sol hela vandringen men det är ju svårt att veta innan, och nu i efterhand känner jag att jag hellre bär runt på det i onödan än riskerar att vara utan när det regnar!
 • Det finns ganska bra utbud av grejer att köpa på alla tre fjällstationer så du behöver inte bära med dig en massa saker utifall att det skulle behövas. Exempelvis skavsårsplåster, myggmedel, snacks, mat m.m. Stationerna var mycket mer utrustade än jag hade förväntat mig.

Om du funderar på att göra denna vandring så vill jag bara säga; gör det! Så vacker natur och mysiga fjällstationer. Hör gärna av dig till mig om du vill ha tips och råd :)

Min företagslogga är klar!

Som några av er läsare uppmärksammat så har jag ju fått en logga till mitt företag nu!! Den blev klar i veckan och det känns jättekul!

Jag lade upp den här till höger och tänkte att det var en diskret lansering men det var ändå några av er som hade sett den och som tur var gillar den!!

Så vad tycks? :) Jag har tagit hjälp av Calle Thor som jag fick tips om och vi hade ett jättebra samarbete. Jag fick börja med att göra en inspirationsmapp på Pinterest där jag samlade andra loggor och bilder på sånt jag gillar, typsnitt, färger m.m. Jag vill gärna ha något enkelt och tydligt, men ändå mjukt, varmt och inbjudande.

Calle jobbade utifrån min inspirationsmapp och info om mitt företag och målgrupp, sedan gav han mig några förslag som vi sedan bearbetade ett antal varv innan det kändes helt bra. Han lyssnade bra och hade tålamod med alla finjusteringar som jag önskade :)

Om någon av er är i behov av hjälp med grafisk profil, logga etc. och vill ha uppgifter till Calle så maila mig!

Nu känner jag mig redo att börja skapa material med min logga på, så taggad!!