När dimman kom

Det ska tydligen regna mina sista två veckor här... Enligt väderappen skulle idag vara sista dagen med sol innan jag drar hem igen :(

Jag bestämde mig därför för att ta en långpromenad och sikta in mig på Dolores Park. Packade med mig en bok och promenerade iväg.

Upptäckte ganska snart att dimman höll på att krypa ner över staden. Men det var fortfarande soligt och varmt så jag knatade på.

Efter en stund såg jag något som såg ut som en utsiktsplats, blev nyfiken och tog en liten omväg från min planerade rutt.

Kollade på kartan och det var tydligen något som hette Corona Heights. Jag gick upp för kullen och möttes av en underbar utsikt.

Nu blev det ännu tydligare hur dimman låg tät över staden.

Fortsatte min vandring, passerade Castro.

Jag hade hört att en supervacker byggnad skulle ligga i närheten av Dolores Park så jag styrde mina steg dit.

Detta är "The Womens building". Från deras hemsida:

The Women’s Building is a safe place focused on women’s issues. Here everyone can come together and find their own confidence and strength. We offer everyone the tools and resources to create better lives for themselves, their family and their community.

Det är ett kvinnoägt "aktivitetshus" där de anordnar typ yoga, karriärrådgivning, aa-möten etc., av kvinnor för kvinnor. Jag anmälde mig som volontär där när jag först kom hit men tyvärr sökte de främst spansktalande personer och/eller personer som kan engagera sig längre tid än jag kan. Men annars hade det varit så fantastiskt att t.ex. få hjälpa till med karriärrådgivning som är en av de saker jag skulle vilja jobba med i framtiden!

När jag äntligen var framme vid Dolores Park så började det småregna och jag var tyvärr tvungen att vända hem igen..

Och nu är det väl bara att ställa in sig på 2 veckors regn då, men vi kan väl alla hålla tummarna för att meteorologerna har gjort någon typ av felberäkning?!

Christine Nord

Livs- och karriärcoach