Lands End

Åh jösses. Nu har jag varit på ett sånt där magiskt ställe igen. Californien slutar verkligen inte överraska mig med sin magiska natur! Det är en sådan fantastisk blandning av storstad och maffig välbevarad natur.

Platsen jag besökte igår heter Lands End och det är en park som ingår i Golden Gate National Recreation Area (en samling parker i Californien). Det är liksom en kuststräcka med otroliga utsiktsplatser över havet, skog, och över Golden gate-bron.

Jag bestämde mig för att ta en hike längs en av lederna i denna park, California Coastal Trail. Som vanligt inför mina äventyr laddade jag upp med en kaffe med mandelmjölk!

Sedan var jag redo att bege mig!

Det var inte så mycket folk ute och det var även uppehåll från regnet några timmar!

Efter en stunds vandring började jag skymta GG-bron i horisonten, så fint att se den från detta håll! Men dessvärre förknippar jag bron med en nyhet som var ganska stor här för någon vecka sedan. En man tog sitt liv genom att hoppa från bron, detta är ju ganska vanligt och inget man brukar rapportera om (som vanligt vid självmord eftersom det kan trigga andra), men detta rapporterades det om för dagen efter hade någon hittat hans försvunna frus torso i vattenbrynet, ja alltså hennes överkropp utan huvud och armar. Nu arbetas det såklart för att hitta en koppling mellan detta och ta reda på om mannen mördat sin fru och därefter tagit sitt liv. Ja detta var ju helt klart ett sidospår och ett obehagligt sådant men kan inte låta bli att tänka på det så fort jag ser bron nu :(

Ok vi tar och tittar på lite andra bilder istället...

En fin del av denna park är ruinerna efter Sutro bath. Detta var en stor, privatägd men offentlig, saltvattenpool som byggdes 1896 men brann ner 1967. Nu finns endast ruinerna kvar men det är vackert ändå på nåt sätt och jag kan tänka mig hur underbart det var när det fanns en badplats här.

Efter detta var hiken slut och det kurrade i magen. Så jag tog strandpromenaden bort till Richmond District för att luncha på Outerlands.

När jag närmade mig kände jag mig som att jag var 3 år och bara ville lägga mig ner på gatan och sparka och skrika NU ORKAR JAG INTE MER! Var såååå trött i benen och redo att ge upp. Men klarade av några kvarter till och sjönk sedan ner i ett bås på den härliga restaurangen som jag längtat efter att besöka.

Beställde en redig grilled cheese med vitlök :)

Efter detta väntade en ca 2 timmars promenad hem igen.. Mör i benen men det var bara att knata på. Tur att det är så vackert att man blir distraherad att tänka på annat än trötta ben!

Gick förbi TVÅ rosa kyrkor bland annat.

Färgglada hus som vanligt.

Tillslut skymtade jag Haight Asbury, stannade utanför en Starbucks för lite wi-fi och skypade med Ludde för att få lite nya krafter :) Bästa life-hack här förresten, att ställa sig utanför valfri Starbucks och "låna" internet!!

SÅ trött i benen efteråt men också så nöjd över denna fina dag. Mitt i regnperiod så gick det ändå att få en alldeles underbar upplevelse. Tack San Francisco för det!

Nu vankas det "lill-lördag" här hemma ho mig och Jess. Några av hennes kompisar är inbjudna och vi ska laga middag och fixa drinkar!

Christine Nord

Livs- och karriärcoach