California Academy of Science

Jag fick en gratisbiljett av Jess till California Academy of Sciences så bestämde mig för att gå dit häromdagen! Gillar inte riktigt ställen där djur lever i bur, men nu när jag ändå fått biljetten tänkte jag att jag kunde kolla in vad det var för ställe.

Bilderna ovan är på taket till stället! De har tagit fram en massa växter som trivs bra i denna miljö och odlar dem där uppe.

Där inne fanns tre våningar, en med akvarium, en med en "inomhus-regnskog", och så fanns en typ biosalong (ungefär som Cosmonova).

Det är säkert jättebra för barn att lära sig om naturen här, men kan man inte göra det på något annat sätt? Måste man fånga in djuren och ha dem i akvarium/bur? Såg nyligen en dokumentär som min kompis Veronica tipsade om, Blackfish. Handlar om späckhuggare som hålls instängda på t.ex. Seaworld. Fy den var så hemsk, men tips verkligen att se!

Det roligaste denna dag var dels att få ta på dessa sjöstjärnor. Man skulle liksom lägga sitt finger vid dem så omslöt de efter ett tag fingret med sina "sprötar" och liksom kände in vad man är för något och om de kan äta en :)

Den andra bästa grejen var filmen om rymden som jag såg. Vill verkligen gå på Cosmonova när jag kommer hem för det var så häftigt! Blev nästan lite yr och det kändes som att vi åkte ut i rymden. Snacka om att få perspektiv! På ett sätt kändes det som att jag bara är en minimänniska på jorden i denna stora galax och att det inte spelar någon som helst roll vad jag gör med mitt liv. Men å andra sidan kändes det också som att så många problem försvinner när man tänker på hur stor rymden är och hur obetydliga vi alla egentligen är och att vi därför kan göra precis vad vi vill och inte ska slösa tiden på att må dåligt. Flummigt kanske men det var en cool upplevelse!

Christine Nord

Livs- och karriärcoach