Att gå sin egen väg

Jag bloggar och instagrammar ju ofta om det här med att ”våga gå sin egen väg” och med det följer ett ansvar känner jag. Om jag ska inspirera er där ute om detta så måste jag ju leva som jag lär, eller hur?

Den tanken har nog varit min största drivkraft i detta beslut, att leva som jag lär. Och såklart har jag också drivits av att inte svika mig själv och min inre längtan efter att leva ett meningsfullt liv.

Därför sade jag upp min tillsvidareanställning för några veckor sedan. Utan att ha något nytt jobb. Jag har inte ens sökt nåt nytt jobb faktiskt. Jag tänkte skapa ett själv! Och vet ni, det känns alldeles alldeles uunderbart <3

Såklart är inte detta ett beslut som togs på en kvart, det har växt fram under en längre tid, och första steget var nog när jag tog tjänstledigt för att vidareutbilda mig till coach. Det var liksom första separationen från det jobb där jag haft så mycket kul men också där jag nått min absoluta botten hittills i livet och hamnade i sjukskrivning och depression.

Visst kan en del tänka att det är tokigt att hoppa ur det säkerhetsnät som vi har i Sverige, när man säger upp sig frivilligt blir man ju utkastad från a-kassa och allt annat som kan ge en ekonomisk trygghet. Jag är fullt medveten om att alla inte har möjligheten att ta ett sådant beslut som jag har gjort men jag vill ändå utmana dessa tankar något ifall att du går och bär på dem.. Många fler än vi tror har den möjligheten! Om du bara är beredd på att inte leva i samma standard för ett tag framöver. Jag kommer förmodligen inte kunna göra så många resor, köpa nya kläder, äta och dricka ute på restaurang m.m. Men jag har en buffert så att jag kommer kunna betala hyra och sätta mat på bordet en period framöver medan jag bygger upp mitt företag. Och bara att jag har den möjligheten tycker jag medför ytterligare ett ansvar, att ta vara på detta och inte låta mig hindras av rädsla, trygghetssökande och låg tro på vad jag kan åstadkomma!

Att leva ett meningsfullt liv betyder för mig att jag tar hand om mig själv, min själ och mina känslor. Att jag jobbar med något som stämmer överens med mina värderingar, som ger mig stimulans och mening. Just nu är detta att ägna mig åt fortsatt personlig och yrkesmässig utveckling samtidigt som jag kan inspirera andra till våga gå sin egen väg, oavsett vad det innebär för dem!

Så håll utkik, lovar att uppdatera er när mitt företag är igång!

Kram och ha en fortsatt fin vecka! <3

Christine Nord

Livs- och karriärcoach