Mitt företag

Ok då är jag igång med bloggutmaningen! Första inlägget har temat #mittföretag och det känns jättespännande eftersom jag precis är i uppstarten.

Lite kort historik om hur jag hamnade här .. För snart två år sedan hamnade jag på akuten och diagnosticerades med "stressreaktion", detta utvecklades senare till utmattningsdepression och jag blev tvungen att stanna upp och fundera över hur jag levde mitt liv. Detta bryska uppvaknande blev starten på en lång och jobbig inre resa som jag kastades in i, det kändes stundtals som att allt var över för mig men på något sätt lyckades jag så småningom ta små, små steg i rätt riktning. Jag tog hjälp av läkare, terapeut och till sist en underbar coach (tack Mia ♥). Med hjälp av dessa människor lärde jag mig mycket nytt om mig själv och jag började förändra mitt sätt att leva.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om den resan, men det får bli i ett annat inlägg! Kort sammanfattat så hittade jag tillbaka till min dröm om att jobba med att utveckla andra människor. Under 2016 har jag tagit flera steg som tar mig närmare den drömmen. Jag tog tjänstledigt en termin för att åka till San Francisco några månader och pluggade coaching, jag gick även en certifieringsutbildning här hemma i Stockholm och tillslut nu i juni tog jag steget och sa upp mig från min trygga tillsvidareanställning som konsultchef för att istället hoppa ut i ovissheten som egen företagare :) Så känns det i alla fall, som att hoppa ut i ingenting!

Men trots att det stundtals är jätteskrämmande så är det allt som oftast härligt! Jag satsar nu fullt ut på att komma igång genom nätverkande, bygga hemsida, skapa erbjudanden och sälja det jag kan bäst: HR och coaching. Med mig i bagaget har jag en Magisterexamen i Personal- och arbetsvetenskap och snart sju års erfarenhet av rekrytering, bemanning, personbedömning och intervjuteknik. Jag har arbetat som HR- och rekryteringskonsult inom flera olika branscher, bland andra IT, PR, e-handel, medicin och byggbranschen. Så att jobba med coaching känns nu som en naturlig utveckling för mig och helt i linje med det nya liv jag skapar för mig själv!

Så mitt företag, Nord Consulting, står på två ben:

  • Livs- och karriärcoaching; för företag och privatpersoner. Utveckling dels av chefer, medarbetare och team, men även privatpersoner som vill ha hjälp att formulera nya mål och utveckla sig själva.
  • HR-konsult; kortare och längre interimsuppdrag inom HR och rekrytering, projekt och workshops.

Min dröm med mitt företag är att få inspirera andra människor till att våga leva sitt liv utifrån sina egna mål och drömmar, att våga gå utanför normerna i samhället och de krav som vi ofta ställer på oss själva i strävan efter att göra andra nöjda. Jag vill också hjälpa företag att bygga en kultur där människor får ta tillvara på sina styrkor och utvecklas i sitt arbete.

Morgondagens tema är "Om 5 år" och då tänkte jag vidareutveckla mina tankar om visionen för mitt företag, hoppas ni vill kika in igen då!

Christine Nord

Livs- och karriärcoach