Blåhammaren till Storulvån

Hallå igen! Här kommer del 3 i reseberättelsen om när jag gick Jämtlandstriangeln i somras. Del 1 och 2 finns att läsa här och här.

Tredje, och sista, dagen började i total dimma.. Eller nej förresten, den började med en underbar frukostbuffé på fjällstationen :) Men efter den begav vi oss ut i den tjocka dimman och påbörjade vägen ner mot Storulvån! Denna sträcka är kortast, 12 km, och mestadels nedför.

När vi väl kommit ned en bit så lättade dimman en aning och vi bestämde oss för att det var dags för fika! Det var lite kyligt, men vi njöt av de sista bullarna som vi burit runt på i tre dagar :) Sofi hade bakat dem och de var såå goda!

Efter kaffet fortsatte vi knata på nedför och vädret blev bara bättre och bättre!

Vid Ulvåtjärn stannade vi för lunch och då sken solen så att det var riktigt varmt och härligt!

Avocado <3 Perfekt matsäck eftersom den är så praktiskt förpackad :)

Vi såg en ren också vid lunchpausen! Den smälter så bra in i naturen men den är där i mitten av bilden i alla fall!

Direkt efter lunch var det dags att ta av oss skorna och vada en bit. Iskallt vatten!! Men så kort bit så det var ingen större fara :)

Resten av turen bara njöt vi av helt magisk natur, fint väder och det sista från matsäcken!

Vi kom fram på eftermiddagen och var så nöjda! Denna sträcka var helt klart den "enklaste", både kortast och lättast terräng. Man kan ju gå triangeln åt vilket håll man vill men jag tyckte detta var bra då man tar det jobbigaste först!

Hela gänget var supernöjda med vandringen och så glada att vi gjorde den! Det var lagom nivå för alla och vi hade samma ambition vad gäller tempo, antal pauser m.m.

Jag lovade ju att samla mina tips till dig som blir sugen på att gå Jämtlandstriangeln framöver! Innan vi gick så googlade jag massor men tyckte inte riktigt jag hittade den info jag sökte, så ska försöka samla den här istället:

  • Min största oro var vilka skor jag skulle ha! Behövs vandringskängor eller kan man gå i vanliga gympaskor? Såhär i efterhand så är min uppfattning att ja det GÅR att gå i gympaskor, men det är inte alls lika behagligt. Hela vårt gäng utom jag o Carro hade gympaskor och alla överlevde ju, men för oss som hade vandringskängor kunde man verkligen gå mycket mer obehindrat och liksom inte hoppa runt varenda vattenpöl. Ingen av oss fick några hemska skavsår heller, vi tejpade fötterna ordentligt varje morgon. Men obs, ta gärna med ett par extra gympadojjor att byta till ifall att du får skavsår!
  • Regnställ är värt att bära på! Självklart är det onödigt om det är strålande sol hela vandringen men det är ju svårt att veta innan, och nu i efterhand känner jag att jag hellre bär runt på det i onödan än riskerar att vara utan när det regnar!
  • Det finns ganska bra utbud av grejer att köpa på alla tre fjällstationer så du behöver inte bära med dig en massa saker utifall att det skulle behövas. Exempelvis skavsårsplåster, myggmedel, snacks, mat m.m. Stationerna var mycket mer utrustade än jag hade förväntat mig.

Om du funderar på att göra denna vandring så vill jag bara säga; gör det! Så vacker natur och mysiga fjällstationer. Hör gärna av dig till mig om du vill ha tips och råd :)

Christine Nord

Livs- och karriärcoach