Planering

Måndag igen hörrni! Och idag tycker jag verkligen att det känns som höst... När jag skulle ut och rasta Otto imorse ville han knappt gå ut, han är så känslig för kyla lilla vännen :) Men solen skiner i alla fall så det är både jag och Otto glada för!

Dagens ämne i bloggutmaningen är #planering. Hur känner ni inför det? Jag tycker det verkar som att de flesta antingen älskar eller hatar det.. I vårt hushåll är det så, jag älskar att planera medan Ludwig gärna vill ta dagen som den kommer :) Detta kan ibland leda till frustrationer för oss båda, men jag tycker också att det ger oss möjlighet att lära av varandra. Jag kan faktiskt behöva släppa kontrollen ibland och bara vara i nuet, men han kan också behöva ta tag i viss planering då och då!

På måndagar gillar jag att se över min veckoplanering och förbereda mig för kommande vecka. Det ger mig ett lugn att se vad jag har framför mig. Detta år har jag också återgått till en papperskalender eftersom jag tycker att det är en härlig känsla och dessutom ger en bra översikt över veckorna. Men det fungerar ju inte lika bra för digitala mötesinbjudningar tyvärr... :)

En del i planering som jag skulle vilja påminna er (och mig själv!!) om är att se till att planera in tid för återhämtning i era kalendrar! Om det bara finns möten och måsten i kalendern är risken stor att den där värdefulla återhämtningen och tiden för bara dig själv kanske inte blir av. Blocka gärna en stund i kalendern för exempelvis en promenad, mindfulness, läsa en bok eller skriva några rader dagbok om hur dagen varit.

Och till sist, om ni själva känner att ni skulle behöva lite hjälp på traven med strategier för planering så kan jag varmt rekommendera att ni kikar in på min bloggkollega Doroteas blogg! Hon är specialiserad inom planering och coachar personer i hur de kan hantera sin tid bättre.

Hoppas ni får en härlig måndag!

Christine Nord

Livs- och karriärcoach