De 7 goda vanorna

Har ni läst boken "De 7 goda vanorna" av Stephen R Covey? Det ska ju vara en riktig klassiker inom ledarskap och personlig utveckling. "En av de mest inspirerande böcker som någonsin har skrivits" står det till och med på omslaget :)

Jag fick denna bok i present av mitt förra jobb när jag tog tjänstledigt för att vidareutbilda mig till coach, och sedan visade sig den dessutom vara en del av kurslitteraturen under utbildningen, men ÄNDÅ har jag ännu inte läst den än!! Det känns inte alls bra, jag är ju riktigt peppad på att ta del av den visdom som verkar finnas däri men ändå har jag inte börjat :)

Vad jag har förstått så handlar boken om författarens resonemang kring 7 grundläggande och tidlösa vanor som han rekommenderar för ledare, individer och organisationer. Om vi använder oss av dessa vanor så ökar vi vår förmåga att nå de mål som är viktiga för oss och bli framgångsrika både i arbetslivet och privat. Det låter ju lovande!?

Dagens tema i bloggutmaningen är just #godavanor och när jag såg det kände jag att det måste vara ett tecken, det är dags att jag hugger tag i denna nu! Så nu är jag nyfiken på om någon av er läsare har läst denna och vad ni i så fall tycker?

( Försökte fota lite snyggt men Otto kom och käkade upp blommorna :) )

Jag ska försöka ta tag i denna bok nu, lägger den på nattduksbordet och börjar en god vana i att läsa några sidor varje kväll innan läggdags :) Lovar att skriva ett inlägg om mina tankar när jag läst ut den (lovar dock inte när i framtiden detta sker haha :))

Christine Nord

Livs- och karriärcoach